Tort "Parisul in flacari"

de angyb in Torturi, 3 Sep 2012 | 8247 vizualizari

 

Cum sambata a fost ziua mea mi-am permis sa imi fac cadou un tort la care imi sta gandul de un pic de vreme .Reteta am luat-o de la Miremirc dar am facut cateva modificari.Va invit macar la o felie virtuala cu multumiri pentru toate urarile voastre.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • Bezea cu nuci:
  • 7 albusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 1 lingura faina
  • 200 g nuci prajite si macinate
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 500ml lapte
  • 6 linguri faina alba
  • 250g unt
  • 2 banane
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Parisul in flacari":

Foile:

Intr-un bol batem spuma 3 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam 3 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina amestecata cu 1 lingura de cacao. Amestecam bine si intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Dam la cuptor circa 15 minute.

Mai facem o foaie cu restul ingredientelor.

Bezeaua de nuci:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugam zaharul ,faina si nuca macinata.Turnam compozitia in aceasi tava in care am facut foile si dam la cuptor pana cand se rumeneste.

Crema:

Mixam galbenusurile cu zaharul. 100 ml lapte amestecam cu faina, iar restul de lapte se pune sa dea un clocot. Laptele amestecat cu faina il turnam peste laptele de pe foc, apoi aceasta compozitie se toarna peste amestecul de oua. Punem cratita la foc mic pana cand se ingrosa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Untul moale la temperatura camerei il mixam spuma apoi adaugam cate o lingura din crema de oua, amestecand mereu. Adaugam bananele maruntite cu ajutorul unei furculite.

Siropul:

Amestecam apa cu zaharul si dam la foc mic aproximativ 15 minute.Dam deoparte si adaugam esenta de rom .Il lasam sa se raceasca dupa care insiropam foile de cacao si bezeaua de nuci.

Glazura:

Topim ciocolata alba cu 200 ml de frisca si o dam la rece .Restul de frisca il batem spuma dupa care adaugam ciocolata topita cu frisca si continuam sa mixam.

Asamblarea: foie de cacao+sirop,1/2 crema,bezea de nuci+sirop,1/2 crema .a doua foie sirop dupa care decoram cu glazura dupa placerea fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Parisul in flacari"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

angyb 1

04.09.2012, 11:30

Multumesc Gabytza
simo iti multumesc

angyb 1

04.09.2012, 14:58

Gaby multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata